Wysłany: 2010-02-08, 22:34 Czy warto grać w Half Life 1
Witam, grałem w Half Life jakieś 7-9 lat temu, dokładnie nie pamiętam. Od tamtego czasu nie interesowałem się tą serią. Ostatnio kupiłem OrangeBox, szczerze mówią głownie dla silnika Source, chciałem zobaczyć z czym to się je. Jak teraz oglądam filmiki z HL1 na YouTube to łezka w oku się kręci. Zanim pogram w HL2, chciałem przejść jedynkę. I piszę do was bo mam pytanie, Myślicie, że opłaca się teraz na Steamie kupować HL1, czy lepiej poczekać na BlackMesa. W końcu w dwie gry grał nie będę bo to prawie to samo. Niby lepiej czekać na BM, ale czy ten mod będzie zgodny z oryginałem?
Mod BM ma mieć zgodność z oryginałem bliską 100%. Ale mimo wszystko fajnie by było przypomnieć sobie trochę oryginał, lecz jak już zauważyłeś musiałbyś kupić HL1, ostatnio jakaś promocja na niego była więc to nie są jakieś kosmiczne pieniądze.
Ja tam niedawno odświeżyłem sobie całą trylogię i nie żałuję.
Tak że jak uważasz, bo niby masz to samo ale jednak stanowczo nie. Klimat oryginału niby został ten sam, ale każdy go będzie odbierać inaczej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum