Użytkownik:
Hasło:
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie:
Portal FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Rejestracja Zaloguj

Black Mesa Strona Główna » Black Mesa » Black Mesa » Czy warto grać w Half Life 1
Poprzedni temat «» Następny temat
Czy warto grać w Half Life 1
Autor Wiadomość
floradys

Wysłany: 2010-02-08, 22:34   Czy warto grać w Half Life 1

Witam, grałem w Half Life jakieś 7-9 lat temu, dokładnie nie pamiętam. Od tamtego czasu nie interesowałem się tą serią. Ostatnio kupiłem OrangeBox, szczerze mówią głownie dla silnika Source, chciałem zobaczyć z czym to się je. Jak teraz oglądam filmiki z HL1 na YouTube to łezka w oku się kręci. Zanim pogram w HL2, chciałem przejść jedynkę. I piszę do was bo mam pytanie, Myślicie, że opłaca się teraz na Steamie kupować HL1, czy lepiej poczekać na BlackMesa. W końcu w dwie gry grał nie będę bo to prawie to samo. Niby lepiej czekać na BM, ale czy ten mod będzie zgodny z oryginałem?

Witam i Pozdrawiam Wszystkich

@DrVaNs
Administrator

Wysłany: 2010-02-09, 11:44   

Witamy

Mod BM ma mieć zgodność z oryginałem bliską 100%. Ale mimo wszystko fajnie by było przypomnieć sobie trochę oryginał, lecz jak już zauważyłeś musiałbyś kupić HL1, ostatnio jakaś promocja na niego była więc to nie są jakieś kosmiczne pieniądze.

Ja tam niedawno odświeżyłem sobie całą trylogię i nie żałuję.

Tak że jak uważasz, bo niby masz to samo ale jednak stanowczo nie. Klimat oryginału niby został ten sam, ale każdy go będzie odbierać inaczej.

floradys

Wysłany: 2010-02-09, 23:26   

czyli, chyba poczekam na BM, bo za HL1 muszę płacić, i do tego jak przejdę teraz HL1 to w BM już nie będę grał. A chciałbym

@DrVaNs
Administrator

Wysłany: 2010-02-10, 13:09   

Wybór dobry, myślę że będziesz zadowolony.

Wysłany: 2010-02-17, 19:32   

A ja powiem ,że klimatu jedynki nic nie powtórzy. A 2 to syf i shit. Możecie mnie nazwać oldschoolowym dziadem.. i będziecie mieli racje. :P

Black Mesa Strona Główna » Black Mesa » Black Mesa » Czy warto grać w Half Life 1
Odpowiedz do tematu